Installeren robotmaaier en begrenzingsdraad

Bent u op zoek naar hulp voor het installeren van uw robotmaaier?

Bent u op zoek naar hulp om uw aangekochte robotmaaier te installeren? Heeft u ook wel eens nagedacht over het kopen van een robot maaier, maar twijfelt u omdat de installatie u te moeilijk lijkt? Ik help u graag, ook als u de robotmaaier ergens anders heeft gekocht.

Maairobot en grensdraad installeren

Het aanleggen van de grensdraad van uw robotmaaier is een zeer nauwkeurige klus. Deze werkzaamheden kan ik van u overnemen.
Ik kan de begrenzingsdraad van uw robot maaier op uw gazon aanleggen of deze netjes wegwerken in de grond.

Voorbeeld maai robot werkzaamheden:

 • Het plaatsen en installeren van het basisstation van uw robotmaaier
 • Het aanleggen van stroom voor het laadstation van de robotmaaier
 • Het afbakenen van het maaigebied met begrenzingsdraad
 • De begrenzingsdraad netjes in uw gazon wegwerken
 • Rekening houden met ‘obstakels’ zoals bloembedden, struiken, vijver(s) en perken
 • Het testen van uw robotmaaier
 • Het controleren van de messen van de robotmaaier

Het gemak van een robotmaaier, ook wat voor u?

Het grootste voordeel van een robotmaaier: u hoeft niet meer zelf te maaien en de robotmaaier doet voor u het werk. Een maairobot is volledig geautomatiseerd en sommige modellen beslissen zelf hoe vaak ze moeten maaien op basis van weergegevens.
De robotmaaier werkt op basis van het mulch principe. Dat heeft meerdere voordelen. De grasresten worden als natuurlijke mest over uw gazon verspreid. U heeft geen afval over en het gazon wordt gezonder en ziet er veel mooier en groener uit! Ook heeft mos hierdoor geen kans.

De emissievrije, stille elektrische aandrijving maakt maaien mogelijk 24 uur per dag, maar vooral wanneer u dat wilt. Als de accu leeg is, keert de robotmaaier automatisch terug naar het laadstation.
Robotmaaiers hebben zeer weinig onderhoud nodig. Een robotmaaier heeft geen uitlaatgassen en verbruikt geen benzine. Er zijn veel robotmaaiers die te besturen en te controleren zijn door een app. Zo kunt u alles in de gaten houden en bepalen wanneer hij maait of zien wanneer er een storing is.

Verschillende type maairobots

Welke maairobot moet u eigenlijk kiezen hangt af veel meerdere factoren. In het algemeen hoort bij een complexere indeling van uw tuin een robotmaaier met meer functies en mogelijkheden. Dat doet natuurlijk ook iets met de prijs. Toch is het verstandig direct de juiste maairobot aan te schaffen, zodat u hier het meeste plezier aan kan beleven.

In mijn webshop kunt u verschillende merken en type maai robots vinden. Ik help u graag bij uw keuze!

Verschillende type tuinen

Elke tuin is weer anders en dat begint al bij de vorm. U heeft een rechthoekige tuin, een ronde tuin of een combinatie hiervan. U heeft wellicht meerdere grasvelden, in uw robotmaaier in te stellen als ‘zones’. De robotmaaier rijdt dan automatisch naar de andere zone toe om daar te maaien. Of heeft u een zone die door de robotmaaier niet te bereiken is? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden!

Gebruik van uw tuin

Daarnaast gebruiken we allemaal verschillend de tuin. Heeft u bijvoorbeeld (kleine) kinderen of heeft u een sier gazon? Beide zijn behoorlijk bepalend voor de keuze van een robot grasmaaier. Verder is het belangrijk om rekening te houden met alle objecten in de tuin; bomen, struiken, perken en bijvoorbeeld tuinmeubelen. En wat doet uw robot grasmaaier met het speelgoed van de kinderen?

Zelf perimeterdraad aanleggen

U kunt ook zelf de begrenzingskabel aanleggen. U kunt er voor kiezen deze bovengronds of ondergronds te plaatsen. In eerste instantie zou ik adviseren deze bovengronds te installeren zodat u deze makkelijker kunt aanpassen waar nodig. Bent u na een tijdje tevreden met het resultaat van wat uw robotmaaier moet maaien, kunt u alsnog de draad in uw gazon laten verzinken, of wachten tot dat deze zelf het gras in groeit.

Bekijk hier uw benodigde installatie pakket

Bovengronds aanleggen

Bij het aanleggen van de kabel over uw gazon, begint u bij het plaatsen van het laadstation en trekt u de draad langs de rand van uw gazon en slaat deze, afhankelijk van de situatie, 10- 20 of 30 cm vanaf de rand vast met draadpennen. Deze draadpennen worden vaak samen met de gekochte robotgrasmaaier aangeleverd.
Verder zijn er een aantal zaken belangrijk:

 • Na een aantal maanden is de draad nagenoeg niet meer te zien
 • Buig de perimeterdraad nooit 90° de hoek om
 • De draad mag nooit kruisen

Ondergronds aanleggen

Let op als je de draad ondergronds wilt aanleggen, omdat het dan niet meer mogelijk is de draad makkelijk te verleggen. De installatie ervan kost ook veel meer tijd.
Bij het ‘ingraven’ van perimeterdraad kan je gebruik maken van een speciale machine (te huren), maar je kan dit ook simpel met een spade doen.

Last van ongedierte die aan de perimeterdraad knagen

Of u de begrenzingskabel boven of ondergronds aanbrengt, kunnen dieren uw perimeterdraad doorknagen. Dit komt uiteraard vooral voor als u in of nabij een natuurgebied woont. U kunt dan kiezen om beveiligd draad aan te leggen, zogeheten ‘safety cable’. Deze draden hebben een natuurlijk afweermiddel tegen knaagdieren en bestaan uit 3 lagen om de begrenzingsdraad te beschermen tegen knaagdieren, maar ook als u per ongeluk de schep op de verkeerde plek in de grond zet.

Stap voor stap uw robotmaaier installeren

 1. Maak een plan de campagne. Teken uw tuin, de te plaatsen draad en de plaats van het laadstation. Houdt rekening met objecten die zich midden in het maaigebied begeven.
 2. Maai het gras van te voren zodat het makkelijk is de begrenzingskabel aan te leggen. Zorg ook dat takken en andere harde voorwerken van uw gazon zijn verwijderd.
 3. Plaats het laadstation en begin vanaf deze plek met het leggen van de kabel.
 4. Zet de perimeterdraad en het station vast genoeg om uw nieuwe robotmaaier te testen.
 5. Voer de nodige aanpassen door en zet het station en de kabel verder vast.
 6. Stel uw robotmaaier in met de gewenste maaihoogte, begin- en eindtijd en andere configuraties.
 7. Geniet van uw fluisterstille tuinman

Met mij contact opnemen

Neem gerust vrijblijvend contact op, door te bellen of onderstaand contactformulier in te vullen.